Hade ni alltid pengar till mat? -Var frågan och berättelsen kom att handla om ekorre-soppa. Så förunderligt hur frågorna i kortleken ”Berätta för mig-När du var barn” leder oss in i samtal. Workshopen på berättarfestivalen blev otroligt lyckad! Recept på Ikkörrsöpp (Ekorrsoppa) lånar vi från Toivo i Blåliden .

”Ta fram en stor gryta med utrymme för ca 10 liter vätska och skala potatis och morötter nog för fylla grytan. Räkna på 30 st medelstora potatisar och minst fem morötter. Salta vattnet mycket, lägg i peppar och lagerblad. Lägg i ekorren och låt den koka tills den blivit helt genomkokt. Det kan ta en bra stund. När den blivit ordentligt kokt, så att köttet börjar släppa från benen, ta upp ekorren och skär bort köttet från benen. Köttet ska vara som grillad kyckling i konsistensen och med lätt viltsmak. Lägg ner köttet i vattnet och salta och peppra ytterligare om det behövs. Lägg i potatisen och morötterna och eventuellt lite lök, och låt hela soppan koka tills grönsakerna fått en bra konsistens.”ekorre